Zeewaardig jacht kopen

Zeewaardig jacht kopen

Overweegt u om een zeewaardig jacht te kopen?


Als echte schipper en watersportliefhebber is het een droom om jachteigenaar te zijn. Een luxe jacht geeft het ultieme gevoel van comfort en vrijheid. Een jacht is zeer geschikt voor langere tochten en vakanties op het water. Een zeewaardig jacht is een goede (waardevaste) investering en garantie voor onvergetelijke vaarvakanties en de ultieme ontspanning op zee. 

 

Waar moet een jacht aan voldoen?


Het verschil tussen een motorboot en motorjacht zit vaak in het formaat. Een jacht begint vaak bij een lengte van (ongeveer) 12 meter. Daarnaast heeft een jacht vaak een luxere en exclusieve uitstraling en het comfort van onder andere meerdere slaapplekken, een keuken, badkamer en lounge gedeelte. 

Wat maakt een jacht zeewaardig?


Dit hangt af van de CE-markering. Elke boot dat na 1998 binnen de Europese Unie is geproduceerd, moet voldoen aan de Europese eisen van de Wet pleziervaartuigen gekeurd en gecertificeerd worden.

A         De categorie ‘oceaan’. Geschikt voor lange reizen waarbij er een windkracht van 8 en hoger kan zijn en golven hoger dan vier meter.
B         De categorie ‘zee’. Geschikt voor zeereizen tot windkracht 8 en golven tot vier meter.
C          De categorie ‘kust’.  Geschikt voor het varen in kustwateren, riviermondingen, baaien, meren en rivieren tot windkracht 6 en golven tot 2 meter.
D         De categorie ‘beschutte wateren’. Geschikt voor het varen op binnenwateren tot windkracht 4 en golven van dertig centimeter.

U kunt deze CE-marketing aanhouden bij de zoektocht naar uw (zeewaardige) droomjacht. 

Nieuw droomjacht op maat gemaakt


Bij de aankoop van een nieuw jacht zijn er veel opties om een jacht naar uw budget en wens te maken. Bij Zarro bieden wij vele luxe opties aan bij ons nieuwste jacht, de Z42. 

Zoals onder andere;

  • Een luxe entertainmentsysteem met flatscreen en luxe speakers
  • Een keuken voorzien van alle gemakken met een Quooker, Ijsmachine, koelkast en kookplaten
  • Een luxe afgewerkte badkamer met aparte douche, elektrisch toilet en wastafelmeubel
  • Luxe LED verlichting 
Bekijk hier de Zarro jachten