Wat is een tender?

Wat is een tender?

Klassieke sloep en speedboot in één


Een tender werd vroeger voornamelijk gebruikt voor het transporteren van post, materiaal en mensen. De belangrijkste kenmerken waar deze boot aan moest voldoen waren snel en zeewaardig. Deze tender, ook wel de moderne variant van de sloep genoemd, wordt de laatste jaren steeds populairder. Maar wat is nou precies een tender en wat is het grote verschil met een sloep?

Een tender is een snelvarende sloep. Het is een moderne versie van de klassieke sloep. De tender heeft dezelfde gezellige indeling als een sloep, met een open ruimte en zitplaatsen voor 6 tot 8 personen. Ook de inboard motor is een belangrijke overeenkomst. Het grote verschil is het onderwaterschip: tenders hebben een strak en glad onderwaterschip om hogere snelheden te halen. Daarnaast zijn ze uitgerust met een zwaardere motor.

Ben je op zoek naar een klassieke sloep met sportieve prestaties? Dan is een tender sloep de boot die bij je past.

 

De meest populaire Zarro tender


De best verkochte tender van Zarro is de Zarro Maxx 27. Deze tender biedt de perfecte combinatie van comfort, snelheid en luxe. Wat deze tender uniek maakt, is de luxe cabine met slaapplekken, toilet, keuken en opbergruimte. Hierdoor is de Maxx geschikt voor dagtochten en weekenden op het water.

Het nieuwe model Zarro Maxx 27 heeft een uiterst efficiënt onderwaterschip dat is ontworpen door VriPack. Dit zorgt voor veel stabiliteit en uitmuntende vaareigenschappen bij snel én langzaam varen. De Maxx is geschikt voor varen op binnenwateren en op kustwater en is verkrijgbaar met een motor vanaf 42pk. Voor de sportieve vaarliefhebbers bieden wij de keuze tot een 270pk TDI MercuryDiesel motor.

Omdat alle Zarro boten in eigen beheer worden gebouwd op onze scheepswerf, kunnen wij de boot aanpassen aan uw wensen. Er is veel keuze aan technische specificaties, kleuren en afwerking.

 

Meer informatie over de Zarro Maxx

Het nieuwste model Zarro tender


De Contender 23 is het nieuwste model tender van Zarro. Dit is een sportieve tender met de ideale indeling en afmetingen. Geschikt voor dagjes weg, maar ook voor lange afstanden. Met de perfecte vaareigenschappen, hoge stabiliteit en een ruim interieur met veel comfort, is deze tender geschikt om te varen met 8 personen.

Als u op zoek bent naar een tender voor ontspannen vaartochtjes, kunt u kiezen voor een zuinige 28pk Vetus Diesel motor. Voor meer sportieve prestaties kan de Contender worden uitgerust met een Vetus Diesel tot maar liefst 190pk. Hiermee heeft u zeker een snelvarende tender!

Meer informatie over de Contender 23

De meeste klassieke Zarro Tender


De Mondain 28 is de meeste klassieke tender van Zarro. De Mondain is met CE-C keurmerk geschikt voor dagtochten op de binnenlandse wateren. Het moderne onderwaterschip is ontworpen in samenwerking met Vripack en zorgt ervoor dat de tender stabiel en koersvast is.

De Mondain kan worden uitgerust met motoren van 28pk tot 170 pk. Daarnaast kan de tender worden afgewerkt met een luxe flexiteak dek.

Meer informatie over de Mondain 28